Tehnologii Utilizate De Spalatoriile De Covoare

spalatorie covoareSpalarea prin injectie – extractie

Metoda prin injectie- extractie, s-a dovedit a fi una din cele mai eficiente metode de curatare in profunzime a covoarelor si tapiteriilor, fiind cea mai des folosita de catre firmele specializate in curatenie. Utilizarea acestei metode, presupune pulverizarea apei amestecate cu o solutie speciala pentru curatat peste tesatura respectiva, iar ulterior, extragerea acesteia. Datorita presiunii cu care se pulverizeaza solutia de curatat, murdaria depusa in structura interna a tesaturii este inlaturata, improspatand si curatand in profunzime covorul.
Aspiratorul are o eficienta mare, solutia activa patrunzand pana la baza covorului, asigurand astfel o curatare in profunzime a tesaturii. Ca avantaje, putem enumera:

 1. aproximativ 80% – 90% din solutia speciala este inlaturata, ceea ce conduce la un nivel scazut de umiditate si la uscarea rapida a covorului;
 2. detergentul folosit confera o protectie indelungata, fiind recomandat de specialistii in intretinere si spalatorie covoare;
 3. nu exista niciun fel de risc de toxicitate sau alergie; 
 4. intarirea fibrelor textile si mentinerea elasticitatii acestora;
 5. redarea culorile vii si a aspectului de prospetime;
 6. spalarea covoarelor se face la intervale mai indelungate de timp.

Pentru covoarele, suprafetele textile, cu zone care prezinta pete cu o rezistenta marita la spalare sau cu murdarie accentuata se va folosi un aparat numit monodisc. Etapele de curatare a covoarelor se va efectua dupa cum urmeaza: pulverizarea spumei uscate sau a apei cu un sampon special pe intreaga suprafata a covorului, prelucrarea cu monodiscul, ultima operatiune constand in aspirarea covorului.

Spalarea cu spuma uscata

Spalarea prin intermediul spumei active, foarte folositoare pentru tesaturile din fibre naturale sau pentru textilele a caror compozitie nu permit spalarea umeda, lucru specificat in instructiunile de intretinere date de producator.

Aceasta operatiune presupune aplicarea spumei uscate prin intermediul aparatului monodisc, care prezinta si avantajul de a nu umezi in profunzime tesatura, iar apoi spalarea tesaturii respective cu peria rotativa electrica. Aceasta metoda prezinte numeroase beneficii:

 1. uscarea mult mai rapida a covorului;
 2. curatarea in profunzime a covorului;
 3. improspatarea s eliminarea mirosurilor neplacute;
 4. inviorarea si redarea culorilor originale;
 5. tratarea si protejarea fibrelor textile, mentinand elasticitatea acestora;
 6. folosirea unor solutii ecologice, nealergenice si netoxice pentru organism sau pentru mediul inconjurator.

Contacteaza acum serviciile de spalatorie covoare si vom avea grija sa va readucem covorul la stralucirea initiala, iar casa dumneavoastra se va umple de prospetime.