Solutii Casnice De Curatare A Covorului

Indiferent daca intram incalcati in casa sau nu, daca sosetele sunt curate sau daca papucii de casa abia au fost spalati, praful si nisipul abraziv se vor depune la baza covorului . De cate ori calcam pe el, acestea actioneaza, incet dar sigur, ca un smirghel, deteriorand iremediabil fibra tesatura acestuia . In acest mod apare asa numita fibra moarta sau fenomenul de „chelire” a covoarelor in zonele cu trafic intens.

Din cand in cand este bine sa intorci covorul sau sa-i schimbi locul astfel incat sa nu se consume mai mult pe o singura parte. Pentru a indeparta praful, covorul trebuie curatat cu aspiratorul pe toata suprafata sa si spalat: ambele parti ale covorului trebuiesc sterse cu un burete imbibat intr-o solutie de apa calda si amoniac sau apa calda si otet (nu mai mult de 2 linguri la litru de apa).

Covorul trebuie sters cu buretele in directia fibrei, deci se tamponeaza suprafata cu o carpa uscata pentru a absorbi apa in exces. Pentru a fi asezat pe podea, covorul trebuie sa fie complet uscat.

Pentru curatarea covorului in profunzime, in alternativa procedeului de mai sus, se poate imprastia bicarbonat de sodiu pe covor sau tarate, se lasa sa actioneze cateva ore dupa care se curata produsul cu aspiratorul.

Ce te faci cand culoarea nu mai este la fel de intensa? Simplu: presari pe covor sau pe mochetă sare grunjoasa umeda si o lasi sa actioneze jumatate de ora. Apoi, perie covorul folosind o perie speciala. Ultimul pas? Aspira covorul foarte bine! Sarea va disparea lasand in urma culori reimprospatate.