Cum Va Puteti Intretine Hainele Mai Mult Timp

Nu amesteca textilele din fibre naturale (matase, in, bumbac) cu cele artificiale (poliester, spandex).

Inainte sa introduci materialele colorate in masina de spalat, pentru prima data, verifica-le in putina apa calda.

Daca va iesi culoarea, atunci mai bine spala-le de mana, pentru a nu pata celelalte haine.

Hainele din piele

Mare atentie la hainele de piele naturala! Nu le introduce niciodata in masina de spalat, pentru ca o sa le stricati iremediabil.

Pentru ca hainele de piele sa isi recapete supletea si moliciunea, se pot unge cu ulei de ricin si o crema pe baza de glicerina.

Dupa ce au fost lasate asa 24 de ore, se sterg cu o carpa moale si se lustruiesc cu ceara speciala.

Un lucru foarte important de retinut!

Daca cumva te-a prins ploaia cu o haina de piele, nu o pune la uscat langa o sursa puternica de caldura, pentru ca pielea se va intari si va capata un aspect scorojit.

De asemenea, curatarea hainei de piele se face numai la curatatorii chimice, dar asteapta-te sa nu mai primesti inapoi capsele si nasturii inapoi, pentru ca ei nu garanteza.

Pe timpul verii, hainele de piele se tin pe umeras, intr-un loc uscat si intunecos.

Pielea intoarsa este foarte sensibila, iar daca vei incerca sa o speli cu apa si detergent o vei pata si intari.

De aceea, fie o stergi usor cu un demachiant pentru tenul sensibil, fie o duci la o curatatorie chimica unde se folosesc substante speciale pentru aceste piese de imbracaminte.

Spatiul de depozitare

Incearca sa nu aglomerezi hainele in garderoba, pentru ca acestea au nevoie de un anumit spatiu in care sa nu se atinga mereu unele de altele si sa se uzeze. Un material aspru va uza unul fin, delicat.

Imediat ce te-ai dezbracat, pune-ti hainele pe umeras, pentru a nu permite cutelor sa apara, sau in cosul de rufe, daca articolul s-a murdarit.

Chiar daca spatiul nu iti permite, nu depozita imbracamintea in pungi si ambalaje din plastic pentru ca va prinde miros, sau vor trage umezeala si vor mucegai.

Nu amana sa scoti petele de pe haine, pentru ca ele risca sa ramana definitiv acolo. Pentru aceasta operatiune, este de preferat sa te adresezi unei spalatorii, sau curatatorii chimice.

Obisnuieste-te sa aerisesti in mod constant locul de depozitare al hainelor, pentru a nu permite moliilor si prafului sa se instaleze.